Rullemadrasser

Kapok rullemadras - et økologisk supplement i verdensklasse


Føler man at madrassen er lidt for hård, eller har man lyst til supplere madrassen med en økologisk rullemadras med kapok for at drage fordel af dets temperaturregulerende og hypoallergene egenskaber, er en kapok rullemadras en fantastisk investering.

Kapok er et bæredygtigt og økologisk materiale, som adskiller sig væsentligt fra de øvrige produkter på markedet. Foruden at være en 100% naturlig og økologisk naturfiber, der vokser vildt på træer i de tropiske regnskove, indeholder kapokfibren, på grund af dens unikke fiberstruktur, hele 80% luft og dermed er mere end 8 gange lettere end bomuld. Dette gør ikke blot fiberen den til den letteste naturfiber i verden, men også det mest naturlige valg når man skal vælge sengeprodukter. Kapokfibrens høje luftindhold gør at fiberen let kan absorbere den omkringliggende varme, hvilket gør kapokfibren til den mest isolerende og termoregulerende naturlige fiber i verden, som dermed sikrer et luftigt og åndbart produkt. Kapokprodukter er derfor velegnet til små børn, der har sværere ved at styre deres egen kropstemperatur, eller til børn og voksne, der blot søger et naturligt og økologisk produkt, der kan hjælpe med at afholde svedeture gennem natten.

Mange, børn såvel som voksne, kan have oplevet og følt sig generet af forstyrrelser i nattesøvnen i form af svedeture, hvor man vågner med gennemblødt sengetøj eller nattøj. Sådanne svedeture kan ofte fremkomme, hvis man har for mange kunststoffer i sengen fx syntetiske sengeprodukter, eller hvis ens sengeprodukter ikke er temperaturregulerende eller åndbare nok. En almindelig skummadras har ofte svært ved at transportere varmen og fugten væk fra kroppen, og man kommer derfor let til at svede gennem natten. En rullemadras med kapok er derfor et fantastisk økologisk supplement til en skummadras, hvis man føler at man har svært ved at holde en tør og rar fornemmelse gennem natten, eller til en kapokmadras, hvis man føler madrassen er lidt for fast. Grundet kapokfibrens luftfyldte fiberstruktur sørger kapokmadrasser for at lede fugten væk fra kroppen og regulere kroppens temperatur igennem natten, så man hverken fryser eller sveder, ligegyldigt om det er sommer eller vinter, ude eller inde.

Kapokkens unikke fiberstruktur og egenskab til at lede fugten væk fra kroppen skabes ved at fiberens naturlige vokslag forhindrer fugten i at blive absorberes i fiberen, og derved sørger kapokken for at rullemadrassen forbliver tør og blød gennem hele natten. Kapokkens egenskab til ikke at absorbere fugt gør generelt kapokken utrolig velegnet til sengeprodukter, da der ikke kan skabes det fugtige miljø som husstøvmider og svampe kræver for at overleve. Derudover indeholder kapokken et naturligt antibakterielt bitterstof, som gør den umulig for husstøvmider og andre bakterier at leve i. En rullemadras med kapokfibre er derfor især gode til allergikere, på grund af dens naturlige hypoallergene effekt, eller til folk som blot ønsker et naturligt kemifri sovemiljø med et økologisk og bæredygtigt produkt.


Et naturligt bæredygtigt produkt

Når du som forbruger vælger at investere i en kapokdyne, vil du på samme tid være med til at sikre bevarelsen af verdens regnskove. Lokalbefolkningen omkring de mange regnskove, hvor kapokfrugten findes, høster nemlig kapoktræernes frugter manuelt år for år, og indtægten de får ved at videresælge kapokfrugterne er en stor del af den indkomst de skal leve af. Kapoktræerne er derfor lokalbefolkningens levebrød, og investerer man i et kapokprodukt investerer man derfor også i bevarelsen af kapoktræerne den omkringliggende regnskov. Når man køber et kapok produkt, får man derfor ikke kun nydelsen af et 100% naturligt økologisk produkt med et væld af foredele, men du er også med til at bevare en økologisk og bæredygtig produktion, der sikrer bevarelsen af regnskoven i landende, hvor kapokken stammer fra.

Vedligeholdelse og vask

Kapok er et naturligt og økologisk produkt, og har ligesom alle andre naturprodukter godt af at blive hængt ud i den friske luft engang imellem. Med sengeprodukter er det oftest en god idé at vaske sengeprodukter eller dets betræk inden de tages i brug, for at vaske rester af kemiske tilsætningsstoffer ud, men da kapok er en 100% økologisk og kemifri naturfiber, uden nogen speciel duft, behøves hverken vask eller udluftning før produkterne tages i brug.
Grundet Kapokkens finere naturfibre, skal kapok produkter dog vaskes, tørres og løbende vedligeholdes på en lidt anderledes måde, end almindelige naturfiber produkter. Kapokkens utrolig fine fiberstruktur gør nemlig at vandet lægger sig tæt omkring fibrene, og gør det derfor en smule sværere at tørre. Det kan lidt sammenlignes med forskellen på ler og sand, hvor lerets meget finere sten også gør det en smule mere vanskeligt at tørre.

For løbende at vedligeholde kapokkens fine egenskaber, anbefaler vi at man tørretumbler produkterne engang imellem, for at holde dem luftige og bløde. Vi anbefaler at tørretumble produkterne i 30-40 minutter en gang hver 2. måned, eller efter behov. Er man under tørringen i tvivl om produktet er fuldstændig tørt, kan det være en god ide at taget det ud og lade det ligge og affugte en time eller to. Kan man mærke at produktet stadig er en smule fugtigt efter at produktet har ligget lidt, kan man roligt give det en ekstra tur i tørretumbleren. Vi anbefaler at man ikke bruger tennisbolde til at luftiggøre produkterne når de tørretumbles, som man gør ved andre naturfiber produkter. I stedet anbefaler vi at man kun tørrer et produkt af gangen i tørretumbleren, for at få den bedste effekt. I forbindelse med tørring af kapokprodukter, vil der måske dannes små klumper af kapok i enkelte af rullemadrassens mange rum. Disse kan man let manuelt trække fra hinanden inden produktet får endnu en tur i tørretumbleren eller inden brug.

Har man brug for at vaske sine kapok produkter anbefales det at man vasker det med enzymfrit vaskemiddel ved max 60° og undgår brug af skyldemiddel, for bedst at bevare kapokkens naturlige egenskaber. Under vask er det vigtigt med en stærk centrifugering, for at få så meget vand ud af produktet inden tørring. Ved vask eller tørring af større produkter, der er for store til en almindelig vaskemaskine eller tørretumbler, anbefaler vi at bruge et renseri til at vaske eller tørretumble produkterne.