Kapok madras

Kapok madras - et naturligt økologisk og allergivenlig alternativ


En økologisk og allergivenlig kapok madras er den bedste gave du kan give dig selv og din nattesøvn. En økologisk og bæredygtig kapok madras fra Cocoon Company er et fantastisk økologisk alternativ til en almindelig skummadras, og en fantastisk løsning til en allergivenlig madras, som frastøder husstøvmider og væggelus uden brug af kemikalier eller kunstige tilsætningsmidler.

En gængs forestilling når mange overvejer at købe ny madras er oftest at madrassen skal være så blød og dejlig som mulig at ligge på, og ikke så meget hvorvidt vores krop og sundhed harmonerer med karakteregenskaberne ved den enkelte madras. Naturligvis skal en madras være behagelig at sove på, men hvorvidt en madras kan anses som værende sund for kroppen bør altid afhænge af søvnkvaliteten man opnår, og hvor der er taget højde for belastningen af ryggen. Men selvom der findes et væld af teorier omkring valg af madrassers hårdhed, findes der desværre ikke meget videnskabelig dokumentation omkring hvilken type madras man som forbruger bør vælge. En kapok madras vil typisk ligge i den hårdere ende af skalaen, da kapok fiberen er så lille og fin at den nemt flytter sig rundt, og derfor bliver man nødt til at stoppe kapok fiberen lidt hårdere ind i mindre rum, så madrassen altid vil holde sin form. Føler man at madrassen er lidt for hård kan man supplere madrassen med en vidunderlig blød kapok rullemadras, så man bibeholder de mange egenskaber ved kapok fiberen samtidig med at man får en blødere nattesøvn.

Mange, børn såvel som voksne, kan have oplevet og følt sig generet af forstyrrelser i nattesøvnen i form af svedeture, hvor man vågner med gennemblødt af sved, eller varme nætter, hvor kroppen ikke kan finde ordentlig hvile, og man konstant må tage dynen af og på for at regulere varmen. Den slags svedeture kan ofte opstå, hvis man har for mange kunststoffer i sengen fx syntetiske sengeprodukter, eller hvis ens sengeprodukter ikke er temperaturregulerende eller åndbare nok. En almindelig skummadras har ofte svært ved at transportere varmen og fugten væk fra kroppen, og man kommer derfor let til at svede gennem natten. En kapok madras er et fantastisk økologisk alternativ til en skummadras, hvis man føler at man har svært ved at holde en tør og rar fornemmelse gennem natten. Grundet kapok fiberens luftfyldte fiberstruktur sørger kapok madrassen for at lede fugten og varmen væk fra kroppen og regulere kroppens temperatur igennem natten, så man hverken fryser eller sveder, ligegyldigt om det er sommer eller vinter.

Kapok fiberens unikke fiberstruktur og egenskab til at lede fugten væk fra kroppen skabes skyldes kapok fiberens naturlige vokslag som forhindrer fiberen i at absorbere fugten, og sørger derved for at kapok madrassen forbliver tør og blød gennem hele natten. Kapok fiberens egenskab til ikke at absorbere fugt gør generelt kapok fiberen utrolig velegnet til sengeprodukter, da det resulterer i at der ikke kan skabes det fugtige miljø i kapok madrassen som husstøvmider og svampe kræver for at overleve. Derudover indeholder kapokken et naturligt antibakterielt bitterstof, som gør den umulig for husstøvmider og andre bakterier at leve i. En kapok madras er derfor især god til allergikere, på grund af dens naturlige hypoallergene effekt, men også til folk som blot ønsker et naturligt kemifrit sovemiljø med en økologisk og allergivenlig madras. Har man investeret i en kapok madras fra Cocoon Company vil metervaren omkring kapok fiberen også være en 100% økologisk GOTS-certificeret bomuld, og man kan derved være helt sikker på at materialerne brugt til madrassen er af den bedste økologiske kvalitet.

Kapok er et bæredygtigt, økologisk og allergivenligt naturmateriale, som adskiller sig væsentligt fra de øvrige produkter på markedet. Foruden at være en 100% naturlig og økologisk naturfiber, der vokser vildt på kapok træer i de tropiske regnskove, indeholder kapok fiber, på grund af dens unikke fiberstruktur, hele 80% luft og er dermed mere end 8 gange lettere end bomuld. Dette gør ikke blot kapok fiberen den til den letteste naturfiber i verden, men også det mest naturlige valg når man skal vælge sengeprodukter. Kapok fiberens høje luftindhold gør at fiberen let kan absorbere den omkringliggende varme, hvilket gør kapok fiberen til den mest isolerende og termoregulerende naturlige fiber i verden. Kapok fiberen giver derved kapok rullemadrassen fantastiske temperaturregulerende egenskaber, og skaber et utroligt luftigt og åndbart produkt, der forbliver tør gennem hele natten.

kapok madras

Et naturligt bæredygtigt produkt

Når du som forbruger vælger at investere i en kapok rullemadras fra Cocoon Company, investerer du også i et 100% naturligt bæredygtigt produkt, og du vil derved være med til at sikre bevarelsen af de tropiske regnskove. Lokalbefolkningen omkring de mange regnskove, hvor kapok frugten findes, høster nemlig kapok træernes frugter manuelt år for år, og indtægten de får ved at videresælge kapok frugterne er en stor del af den indkomst de skal leve af. Kapoktræerne er derfor lokalbefolkningens levebrød, og investerer man i et kapokprodukt investerer man derfor også i bevarelsen af kapok træerne den omkringliggende regnskov. Når man køber et kapok produkt, får man derfor ikke kun nydelsen af et 100% naturligt økologisk produkt med et væld af fordele, men du er også med til at bevare en økologisk og bæredygtig produktion, der sikrer bevarelsen af regnskoven i landende, hvor kapok fiber stammer fra.

Vedligeholdelse og vask

En kapok madras fra Cocoon Company er et 100% naturligt og økologisk produkt og har ligesom alle andre madrasser godt af at blive stillet på højkant og blive luftet, og evt. banket lidt engang imellem. Dette gøres for at kapok fiberen inde i kapok madrassen kan luftes lidt op, og for at give luft til det økologiske bomuldsbetræk omkring kapok fiberen. Har man investeret i en seng med en pladebund, skal man, som ved alle madrasser lige meget om det er en skum, kokos eller kapok madras, være ekstra opmærksom på at lufte madrassen, da pladebunden kan lukke af for omløbet af fugten, som bliver transporteret igennem madrassen. Man bør i så fald vende madrassen så ofte som en gang om ugen eller alt efter behov.

Grundet kapok fiberens finere naturfibre, skal en kapok madras dog løbende vedligeholdes på en lidt anderledes måde, end almindelige sengeprodukter. Den utrolig fine fiberstruktur i kapok fiberen gør nemlig at vandet lægger sig tæt omkring fibrene når den vaskes, og gør den derfor en smule sværere at tørre. Det kan lidt sammenlignes med forskellen på ler og sand, hvor lerets meget finere sten også gør det en smule mere vanskeligt at dræne vandet fra leret, hvorimod vandet hurtigere vil forsvinde fra grovere sand.

Har man haft et uheld på en madras og føler at man har brug for at vaske sin kapok madras, anbefales det derfor at man først prøver at pletvaske den, især ved større madrasser, som ikke kan vaskes i en vaskemaskine. Skal hele madrassen vaskes anbefaler vi at man vasker kapok madrassen med enzymfrit vaskemiddel ved max 60°. Her er det, ligesom andre kapok produkter, meget vigtigt at man husker at centrifugere kapok madrassen godt, så man får så meget vand ud af madrassen inden tørringen. Her er det især også vigtigt at kapok madrassen ikke kommer til at ligge i blød mellem vask og tørring, da dette kan være hårdt for kapok fiberen, som kan komme til at udskille en smule af dens naturlige farve ud i bomulds bolstret. Ved uheld på større madrasser, hvor en pletvask ikke er tilstrækkelig, anbefales det at man tager kapok madrassen til et renseri.

Find en kapok madras til dig eller en du holder af lige her.