Kapok rullemadras

Kapok rullemadras - et økologisk supplement i verdensklasse


En økologisk kapok rullemadras fra Cocoon Company er ikke kun et fantastisk supplement for dig, der gerne vil have et ekstra blødt lag kapok ovenpå din kapok madras. Det er også den helt rigtige løsning til dig der kan opleve svedeture igennem natten, eller ikke kan holde varmen gennem den kolde vinter, og dig der blot har lyst til supplere din almindelige skummadras med en økologisk kapok rullemadras, for at drage fordel af kapok fiberens temperaturregulerende og allergivenlige egenskaber.

At sove med den rigtige madras kan have stor betydning for dit helbred gennem dine vågne timer. En god søvn er utrolig vigtig for kroppens sundhed og velvære, og kan dermed have stor indflydelse på din livskvalitet på samme måde som kost og motion. I dag købes mange skummadrasser fordi de oftest er dejlig bløde, men skum er faktisk så god til at holde på varmen, at det ikke altid er godt for vores os og vores søvn. En hyppig årsag til forstyrrelser i kroppens søvnrytme er svedeture. Mange kan have oplevet svedeture gennem natten, hvor man vågner med gennemblødt sengetøj eller nattøj, og sådanne svedeture kan føles meget generende. Svedeture kan ofte fremkomme, hvis man har for mange kunststoffer i sengen fx syntetiske sengeprodukter, eller hvis ens rullemadras ikke er temperaturregulerende eller åndbare nok. En kapok rullemadras fra Cocoon Company hjælper med at regulere kroppens temperatur på en rar og tør måde gennem hele natten, så man hverken fryser eller sveder, ligegyldigt om det er sommer eller vinter, ude eller inde.

Det er kapok fiberens unikke fiberstruktur, som gør fiberen i stand til lede fugten væk fra kroppen gennem natten, idet fiberens naturlige vokslag forhindrer fugten i at blive absorberet i fiberen, og derved sørger for at kapok rullemadrassen forbliver tør og blød gennem hele natten. Kapok fiberens egenskab til ikke at kunne absorbere fugt gør kapok fiberen utrolig velegnet til sengeprodukter, da kapok rullemadrassen vil forblive tør gennem hele natten og der derved ikke kan skabes et fugtige miljø som husstøvmider og svampe kræver for at overleve. Derudover indeholder kapok fiberen et naturligt antibakterielt bitterstof, som gør den umulig for husstøvmider og andre bakterier at leve i kapok rullemadrassen, og fiberen er derfor især gode til allergikere eller personer som ønsker et naturligt sovemiljø med en økologisk, allergivenlig og bæredygtig rullemadras.

En kapok rullemadras er derfor også velegnet til små børn, der har sværere ved at styre deres egen kropstemperatur, eller til børn og voksne, der søger et naturligt produkt der kan hjælpe med at afholde svedeture gennem natten. En kapok rullemadras vil sørge for at temperere sig efter kroppen i stedet for at ophobe varmen som mange andre rullemadrasser. En kapok rullemadras vil derfor forblive tør og rar gennem hele natten.

Kapok er et bæredygtigt, økologisk og allergivenligt naturmateriale, som adskiller sig væsentligt fra de øvrige produkter på markedet. Foruden at være en 100% naturlig og økologisk naturfiber, der vokser vildt på kapok træer i de tropiske regnskove, indeholder kapok fiber, på grund af dens unikke fiberstruktur, hele 80% luft og er dermed mere end 8 gange lettere end bomuld. Dette gør ikke blot kapok fiberen den til den letteste naturfiber i verden, men også det mest naturlige valg når man skal vælge sengeprodukter. Kapok fiberens høje luftindhold gør at fiberen let kan absorbere den omkringliggende varme, hvilket gør kapok fiberen til den mest isolerende og termoregulerende naturlige fiber i verden. Kapok fiberen giver derved kapok rullemadrassen fantastiske temperaturregulerende egenskaber, og skaber et utroligt luftigt og åndbart produkt, der forbliver tør gennem hele natten.


Et naturligt bæredygtigt produkt

Når du som forbruger vælger at investere i en kapok rullemadras fra Cocoon Company, investerer du også i et 100% naturligt bæredygtigt produkt, og du vil derved være med til at sikre bevarelsen af de tropiske regnskove. Lokalbefolkningen omkring de mange regnskove, hvor kapok frugten findes, høster nemlig kapok træernes frugter manuelt år for år, og indtægten de får ved at videresælge kapok frugterne er en stor del af den indkomst de skal leve af. Kapoktræerne er derfor lokalbefolkningens levebrød, og investerer man i et kapokprodukt investerer man derfor også i bevarelsen af kapok træerne den omkringliggende regnskov. Når man køber et kapok produkt, får man derfor ikke kun nydelsen af et 100% naturligt økologisk produkt med et væld af fordele, men du er også med til at bevare en økologisk og bæredygtig produktion, der sikrer bevarelsen af regnskoven i landende, hvor kapok fiber stammer fra.

Vedligeholdelse og vask

En kapok rullemadras fra Cocoon Company er et 100% naturligt og økologisk produkt, og har ligesom alle andre naturprodukter godt af at blive hængt ud i den friske luft engang imellem. Oftest kan det være en god idé at vaske sengeprodukter inden de tages i brug, for at vaske rester af kemiske tilsætningsstoffer ud, men da kapok er 100% økologisk, ikke har nogen speciel duft, og der ikke bruges nogen former for unaturlige tilsætningsstoffer til kapok rullemadrassen, behøves hverken vask eller udluftning før produkterne tages i brug. Grundet kapok fiberens finere naturfibre, skal en kapok rullemadras dog vaskes, tørres og løbende vedligeholdes på en lidt anderledes måde, end almindelige naturfiber produkter. Den utrolig fine fiberstruktur i kapok fiberen gør nemlig at vandet lægger sig tæt omkring fibrene, og gør det derfor en smule sværere at tørre. Det kan lidt sammenlignes med forskellen på ler og sand, hvor lerets meget finere sten også gør det en smule mere vanskeligt at dræne vandet fra leret, hvorimod vandet hurtigere vil forsvinde fra grovere sand.

Har man brug for at vaske sin kapok rullemadras anbefales det at man vasker den med enzymfrit vaskemiddel ved max 60° og undgår brug af skyldemiddel, for bedst at bevare kapok fiberens naturlige egenskaber. Under vask er det vigtigt med en stærk centrifugering, for derved at få så meget vand ud af kapok rullemadrassen inden tørring. Det er meget vigtigt at kapok rullemadrassen dog ikke kommer til at ligge i blød eller ligge våd mellem vask og tørring, da dette kan være hårdt for kapok fiberen, som kan komme til at udskille en smule af sin naturlige farve fra fiberen.

Selve tørringen af en kapok rullemadras kan godt være en smule mere krævende end en almindelig rullemadras, men det er faktisk ikke så svært som man kunne tro. Vi anbefaler at man påbegynder tørringen i tørretumbler direkte efter endt vask, og fortrinsvis uden andet vasketøj, så kapok rullemadrassen har lettere ved at bevæge sig under tørringen, og derved blive mere luftig. Da nyere tørretumblere kan have programmer der kan afmåle fugtigheden i produktet, og selv kan slå fra under tørringen, hvis produktet synes tørt, anbefaler vi i stedet at bruge tidsbaserede programmer.
Vi anbefaler at vaske kapok rullemadrassen på et tørreprogram på ca. 30 minutter med god varme, hvorefter kapok rullemadrassen tages ud og ligges til afkøling i 30 minutter til en time. Efter at rullemadrassen har fået lidt tid til at affugte og har nået stuetemperatur, tørres rullemadrassen igen på tørreprogram 30 minutter med god varme, hvorefter kapok rullemadrassen igen tages ud til affugtning. Når kapok rullemadrassen har nået stuetemperatur vil det være let at mærke hvor meget fugt der er tilbage i rullemadrassen, og hvor meget mere tørring rullemadrassen behøver. En kapok rullemadras bør være luftig, tør og klar til brug efter 2-3 gentagelser af tørringsprocessen. Kan man mærke at rullemadras stadig er en smule fugtigt kan man roligt give den en ekstra tur i tørretumbleren indtil man synes den føles tør.

Vi anbefaler at man ikke bruger tennisbolde til at luftiggøre rullemadrassen når den tørretumbles, som man gør ved andre sengeprodukter. I stedet anbefaler vi at man kun tørrer ét produkt ad gangen i tørretumbleren, for derved at opnå den bedste effekt. I forbindelse med tørring af kapok produkter, kan der måske dannes små samlinger af kapok fiberen i rullemadrassen. Disse kan man let manuelt trække fra hinanden inden produktet får endnu en tur i tørretumbleren.

Det er værd at bemærke, at ved større produkter, anbefaler vi at bruge et renseri til at vask eller tørring, da disse produkter kan være for store til en normal vaskemaskine eller tørretumbler. Dette gælder dog oftest kapok rullemadrasserne til voksne eller kapok madrasser, men har man fx en meget lille tørretumbler, hvor rullemadrassen synes for stor til, anbefales det, at man også anvender et renseri til denne.

Find en kapok rullemadras til dig eller en du holder af lige her.